Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti nas je danes (17.11.2020) obvestilo, da pripravljajo računalniško oz. informacijsko podporo za izvajanje osebne asistence. Pripravljajo aplikacijo, ki naj bi olajšala poročanje in nadzor. Njen namen je beleženje izvajanja storitev osebne asistence. Vsebovala bo register izvajalcev osebne asistence in služila kot orodje izvajalcem osebne asistence za poročanje o opravljenih urah osebne asistence.

V aplikacijo bomo izvajalci osebne asistence vnesli podatke o osebnih asistentih, uporabnikih in njihovi pravici do osebne asistence. Osebni asistent pa bo lahko aplikacijo naložil na svoj mobilni telefon in na ta način evidentiral delovni čas oz. opravljene ure osebne asistence pri uporabniku.

Na Ministrstvu pričakujejo, da bo aplikacija v decembru 2020 že pripravljena do te mere, da bomo izvajalci osebne asistence vanjo lahko vnesli podatke o osebnih asistentih in uporabnikih.

Takoj, ko dobimo še več informacij, vas bomo uporabnike osebne asistence in osebne asistente o prihajajoči aplikaciji in informacijskem sistemu obvestili.

Mirjana Borenović

Računalniška podpora in aplikacija za osebno asistenco

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja