Pomoč pri uveljavljanju pravice do osebne asistence

 
V društvu Svelipa – za pomoč invalidom, kronično bolnim in starostnikom izvajamo osebno asistenco uporabnikom osebne asistence na podlagi Zakona o osebni asistenci (ZOA).
 
Osebna asistenca omogoča samostojno življenje posamezniku, ki živi ali bi želel živeti izven institucionalne oskrbe. To je še posebno pomembno za mladostnike, ki se želijo osamosvojiti in samostojno, neodvisno in kvalitetno zaživeti izven institucije, s pravico do osebnega in zasebnega življenja na način in s tistimi, s katerimi si želi.
Osebna asistenca prav tako omogoča, da pravico do osebne asistence uveljavljajo tudi uporabniki osebne asistence, po dopolnjenem 65 letu, kar pomeni, da uporabnik osebne asistence lahko ostane doma v svojem domačem okolju, skupaj s svojimi družinskimi člani.
 
 
 
 

Kako do osebne asistence?

V primeru, da ste stari med 18 in 65 let s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in zaradi invalidnosti potrebujete pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih in aktivnostih, ki pomenijo samostojno osebno in družinsko življenje ali pomoč pri izobraževanju oziroma zaposlitvi in še nimate priznane pravice do osebne asistence, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo pri pripravi Vloge za uveljavitev pravice do osebne asistence.
Po prejemu Odločbe o pravici do osebne asistence lahko izberete izvajalca osebne asistence iz Registra izvajalcev osebne asistence.
Društvo Svelipa je izvajalec osebne asistence, vpisan v Register izvajalcev osebne asistence pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, pod številko: 14109-250/2019/3.
 
 
Ker je osebna asistenca povezana tudi z drugimi pravicami, vam bomo svetovali in pomagali tudi pri uveljavljanju vaših pravic, do katerih ste upravičeni iz naslova socialnega, zdravstvenega, pokojninskega in invalidskega zavarovanja.
 
 

 

Pomoč pri uveljavljanju pravic iz naslova socialnega, zdravstvenega, pokojninskega in invalidskega zavarovanja

Poleg izvajanja storitev osebne asistence, nudimo pomoč invalidom, kronično bolnim in starejšim v obliki svetovanja, pomoči pri uveljavljanju pravic, pomoči pri reševanju osebnih težav, prostovoljnega dela, socialnega povezovanja in vključevanja ter ohranjanja socialnih stikov, sodelovanja in kvalitetnega sobivanja v družbi.
 
 
Ker je pri nas uporabnik na prvem mestu, smo tu, da vam s svojimi lastnimi izkušnjami in znanjem, pomagamo in svetujemo pri uveljavljanju vaših pravic in izboljševanju možnosti za kvalitetno, dostojno, povezano in varno življenje, dostopno invalidom, kronično bolnim in starejšim ter vsem, ki delajo z ranljivimi skupinami prebivalstva.
 
 
 
 
Veselimo se vašega kontakta!
 
Sem lahko vnesete dodatno sporočilo ali vprašanje.
 
 

Pomoč pri uveljavljanju osebne asistence in drugih pravic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja